Вчені з'ясували, як рівень IQ дитини впливає на тривалість життя

13,1 т.
Вчені з'ясували, як рівень IQ дитини впливає на тривалість життя

Дослідження британських вчених показало, що діти з високим рівнем IQ мають набагато меншу вірогідність померти від серцевих захворювань, інсульту або деяких видів раку.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Британське дослідження, під час якого відстежувалися дані 65 000 осіб із моменту їхнього народження до 79-річного віку, показало, що рівень IQ у дитинстві тісно пов'язаний із довголіттям.

Вчені виявили, що діти з високим IQ у віці 11 років з меншою ймовірністю померли від серцевих захворювань, інсульту або деяких видів раку. Також зазначається, що більш низький ризик смерті від травм, захворювань травлення і деменції.

Відео дня

Читайте: Вчені з'ясували, як місяць народження впливає на здоров'я дитини в майбутньому

Відповідно до думки експертів, це відбувається з тієї причини, що люди з більш високим рівнем IQ краще піклуються про себе - вони з меншою ймовірністю курять і, найімовірніше, слідують здоровому способу життя. Однак вони зазначають, що генетика також може зіграти свою роль.

"Я оптимістично ставлюся до цих результатів. Це означає, що, якщо ми зможемо з'ясувати, що роблять розумні люди і повторювати їхні звички, тоді у нас є шанс жити трохи довше і бути здоровішіми. Ми ще не знаємо основні причини, чому інтелект із дитинства і довголіття пов'язані між собою, але готові продовжувати дослідження", - розповів провідний автор дослідження професор Ієн Дорі з Університету Единбурга.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, чому електронні книги для дітей кращі, ніж паперові.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки