Вчені заявили про небезпеку повітряних кульок для дитячого слуху

7,8 т.
Вчені заявили про небезпеку повітряних кульок для дитячого слуху

Святкуючи день народження дитини, багато батьків використовують повітряні кульки. Та й хто з дітей їх не любить? Однак вчені з Канади попередили, що шум від кульки, що лопається, рівносильний звуку при пострілі з пістолета.

Про це повідомляє Zee news.

"Ми не говоримо, що потрібно заборонити дітям грати з повітряними кулями, проте просимо батьків захистити дітей від небезпеки, яку вони несуть. Кожен гучний шум, який виникає, має потенційний вплив на все подальше життя" , - сказав один з дослідників університету Альберти в Канаді Білл Ходжетс.

Під час дослідження вченими було виміряно шум, який виникає в результаті розриву повітряної кульки, і були вражені, виявивши, що дія порівнянна з надпотужним дробовиком, який вистрілює біля вуха людини.

Відео дня

"Це дивно, наскільки голосно лопаються повітряні кульки. Без засобів захисту органів слуху, їх краще не використовувати" - прокоментував результат дослідження вчений Ділан Скотт.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені встановили, що хвороба Альцгеймера може початися в утробі матері.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки