Діти не висипаються: вчені розповіли про вплив спільного сну на здоров'я дитини

10,1 т.
Діти не висипаються: вчені розповіли про вплив спільного сну на здоров'я дитини

Американські вчені стверджують, що спільний сон батьків і дитини старше півроку несе більше шкоди, ніж користі.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

До досягнення віку 6-ти місяців педіатри радять батькам спати в одній кімнаті з дітьми, щоб уникнути раптового синдрому дитячої смерті. Однак після того, як малюкові виповнюється півроку, спільний сон - це лише гарантія того, що батьки не висипаються. А результати останнього дослідження показали також і негативний вплив на здоров'я дитини.

За словами вчених, ті діти, які лягають спати в кімнаті своїх батьків після шестимісячного віку, втрачають 40 хвилин сну. Це відбувається з тієї причини, що вони втрачають здатність самостійно заспокоюватися і, в результаті, піддаються ризику істерик і дитячого ожиріння в більш старшому віці через втрачений сон.

Відео дня

"У немовлят короткі епізоди неспання одразу, і я підозрюю, що батьки в одній кімнаті частіше реагують на ці пробудження, а не дозволяють дитині заспокоїться і заснути самостійно. Виходить замкнуте коло, коли дитина звикає до батьків, які відповідають на них, замість того, щоб заспокоювати себе самому, вони потребують більш складної і тривалої взаємодії, наприклад, у тому, що його качають або годують", - пояснює автор дослідження доктор Рейчел Мун.

Дослідження, в якому взяли участь 230 пар матерів і дітей, показало, що дев'ятимісячна дитина, який засинає в окремій кімнаті, в середньому вночі спить близько 10,5 годин, а немовля, що розділяє сон із батьками, отримує лише дев'ять годин і 47 хвилин сну. Це тому, що вони в чотири рази частіше потрапляють у ліжко своїх батьків вночі. Їх у два рази частіше годують, щоб заспокоїти, а це може змусити маленьких дітей звикнути до необхідності уваги, пляшечки або грудного вигодовування, перш ніж вони знову зможуть заснути.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названі шість порад, які допоможуть дитині швидко заснути.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки