Правило першої чашки: Комаровський про легкий спосіб розпізнати застуду

32,2 т.
Правило першої чашки: Комаровський про легкий спосіб розпізнати застуду

Відомий український педіатр Євген Комаровський, порадам якого довіряють мільйони батьків, поділився із підписниками одним дуже простим правилом, яке допоможе вчасно розпізнати ознаки застуди.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Розповідаю правило, з яким ви напевно знайомі. Називається воно так: "Правило першої чашки". Якщо ви прокидаєтеся вранці і у вас болить горло, яке не минуло після першої випитої чашки чаю - ось це значить, що потрібно бігти до лікаря", - пише доктор.

Далі він пояснює, що у горлі за ніч може зібратися слиз, що часто є причиною хворобливих відчуттів. Але якщо ви походили, поговорили, попили, і все пройшло - значить застуди немає, і все добре. Якщо ж болі не пропали, то це вже ознаки застуди, і пора вживати заходів.

Відео дня

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський розповів про користь подорожей для дитячого здоров'я.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки