Доктор Комаровський про висипку на обличчі дитини: як зрозуміти, що це алергія

70,5 т.
Доктор Комаровський про висипку на обличчі дитини: як зрозуміти, що це алергія

Відомий український педіатр Євген Комаровський, якому в питаннях дитячого здоров'я довіряє величезна кількість батьків, пояснив, як зрозуміти, що у дитини висип саме алергічний.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, відповідаючи на питання читача.

Педіатр зазначає, що в першу чергу важливо виключити інфекційне захворювання у дитини і зрозуміти після чого з'являється висип. Якщо крім висипу у малюка підвищена температура, він млявий і не активний - шукайте причину в іншому.

Але і алергічний висип не виникає просто так - тільки після контакту з джерелом алергії.

Відео дня

Читайте: Фотосесія з онуками: Комаровський поділився сімейним знімком

"Якщо висип алергічний, то перш за все, у дитини не повинно бути ознак інфекційної хвороби: підвищеної температури, млявості, контакту з хворим на інфекційну хворобу і т.д. Якщо висип алергічний, то він з'являється після того, як виникає контакт з джерелом алергії. це джерело може перебувати у повітрі, може перебувати в їжі, може бути контактним (якесь мило, косметика), це врешті-решт можуть бути комахи і ви маєте справу з укусами (а реакція на укуси може поєднуватися з алергічною реакцією). Ось вам і слід аналізувати, після чого з'являється висип: після їжі, прогулянки, вмиття обличчя з милом або після того, як ви побували в приміщенні, де багато пилу або щось сильно пахне", - говорить Комаровський.

Як раніше повідомляв "Обозреватель",  доктор Комаровський показав, як правильно робити масаж при кашлі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки