У Британії знайшли привід заборонити дізнаватися стать майбутньої дитини

7,3 т.
У Британії знайшли привід заборонити дізнаватися стать майбутньої дитини

У Великобританії планують заборонити аналіз крові, за допомогою якого майбутні батьки дізнаються стать дитини на 9 тижні вагітності.

Про це повідомляє The Telegraph.

Кілька громадських організації країни були попереджені про те, що деякі приватні клініки Британії пропонують батькам проходити неінвазивні тести для того, щоб дізнатися стать майбутньої дитини. В результаті це призводить до зростання абортів, оскільки багато сімей більше хочуть ростити синів, а не дочок.

Варто зазначити, що основне завдання таких тестів - визначити, чи немає у майбутнього малюка відхилень у розвитку, таких як синдром Дауна, Патау і Едвардса. Однак він же дозволяє визначити і стать дитини. На таке обстеження зазвичай відправляють вагітних, які знаходяться в зоні ризику, але багато приватних клінік пропонують пройти тест всім бажаючим.

Відео дня

"Ми твердо переконані, що повинна бути заборона на використання цього тесту з метою дізнатися стать плоду, так як це може привести до секс-селективних абортів", - говорить професор Том Шекспір.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", експерт розповіла, чи можна постити вагітній.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки