Вчені розвіяли популярний міф про шкоду ліків від грипу під час вагітності

5,2 т.
Вчені розвіяли популярний міф про шкоду ліків від грипу під час вагітності

Австралійські дослідники спростували популярний міф про те, що лікарські препарати від грипу шкодять здоров'ю майбутньої дитини.

Про це повідомляє видання Daily mail.

У дослідженні взяло участь понад 700 тисяч вагітних жінок. Майбутніх мам розділили на дві групи. Перша, що складалася з 6 тисяч учасників, приймала ліки озельтамівір (таміфлю) і занамівір, друга - ні. Вчені вивчили вплив препаратів на організм і порівняли отримані дані з показниками інших майбутнім мам.

В результаті з'ясувалося, що на здоров'я новонароджених дітей першої групи учасників експерименту ліки не вплинули. Це говорить про те, що дані медикаменти не зачіпають внутрішньоутробний розвиток, тому вагітні можуть спокійно приймати ліки, не боячись нашкодити майбутній дитині.

Відео дня

Як раніше повідомляв "Обозреватель", жінка народила трійню "в два присісти".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки