Комаровський розповів, коли можна відправляти в школу дитину з застудою

28,5 т.
Комаровський розповів, коли можна відправляти в школу дитину з застудою

У зв'язку з потеплінням в Україні активізувалися віруси і дітей, хворих на ГРВІ стає все більше. Багатьох батьків цікавить питання, як бути з дітьми в період початку застуди - відправляти в школу або залишати вдома?

На це питання відповідає відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в соціальній мережі Instagtram.

"Найголовніше для батьків - зрозуміти, навіщо дитина йде в школу. Відповідь очевидна - щоб вчитися. Тому, коли ви приймаєте рішення - залишити або відправити, задумайтеся - а чи зможе дитина в такому стані вчитися, брати участь в класних заходах?" - Пише педіатр.

Тому, навіть якщо у дитини всього лише нежить, але він півночі не спав, бо кашляв, його краще залишити вдома. до такого ж відповіді варто віднести і такі симптоми: сонний, соплі струмком, кашель без зупинки, пронос, блювота, ковтати боляче, і взагалі будь-яка біль (зубний, живіт, вухо) - це все говорить про те, що саме час звернутися до лікаря, а не йти на уроки.

Відео дня

Решта ж симптоми початку застуди, такі як: дитина шморгає носом, покашлює, але при цьому веде себе активно і у нього хороший апетит, говорять про те, що в школу йти можна, і навіть потрібно.

"Сама універсальна рекомендація - активно використовувати здоровий глузд і пам'ятати про те, що здоров'я - цінність найвища. Ну і не забувати про те, що ваші, батьківські, спостережливість і інтуїція не менш важливі, ніж диплом лікаря", - написав на закінчення педіатр.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровский назвав основні ознаки дефіциту кальцію у дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки