Чому дитині не вистачає кальцію: педіатр назвав основні причини

9,9 т.
Чому дитині не вистачає кальцію: педіатр назвав основні причини

Брак кальцію в дитячому організмі - одне з найбільш поширених питань батьками.

Відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram назвав основні причини виникнення цієї проблеми.

"Найчастіша причина дефіциту кальцію у дітей перших двох років життя - це надмірне годування дітей козячим або коров'ячим молоком, як це не дивно. Коров'яче і козяче молоко, крім того, що має величезну кількість кальцію, має також величезну кількість фосфору. Дитячий організм, на відміну від дорослого, не може правильно регулювати всмоктування кальцію і фосфору. Організм виводить зайвий фосфор і разом із цим зайвим фосфором втрачає кальцій", - говорить педіатр.

Відео дня

Крім того, педіатр зазначає, що насправді знайти кальцій у таблетках або в продуктах харчування зовсім не складно.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", педіатр назвав 10 правил здорового сну дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки