Вчені пояснили, чому вагітним не можна користовуватися лаком для волосся

11,6 т.
Вчені пояснили, чому вагітним не можна користовуватися лаком для волосся

Вчені з Франції з'ясували, що використання лаку для волосся під час вагітності призводить до довічної фізичної та емоційної травми у хлопчиків.

Про це пише видання Daily mail.

Медики попередили вагітних, що їм не варто користуватися лаками для волосся, оскільки це може стати однією з причин розвитку гіпоспадії у їх малюків. Як показали результати дослідження, жінки які багато користуються цим засобом для догляду за волоссям, в два рази частіше народжують хлопчиків з родовим дефектом статевого органу. Вчені порівнювали застосування косметики для волосся, хімічних речовин і пестицидів у 250 жінок, які народили хлопчиків з і без гіпоспадії. Жодна асоціація не була знайдена між гіпоспадією та використанням хімічних речовин, таких як фарба, розчинник, бензин, чорнило, клей і побутові вироби, але було встановлено, що використання косметики для волосся підвищує ризик розвитку хвороби на 80 відсотків.

Відео дня

Однією з можливих причин взаємозв'язку лаку для волосся і здоров'я новонародженого вчені називають вміст у косметологічних продуктах хімікатів, які порушують виробництво чоловічих гормонів і негативно впливають на розвиток чоловічих геніталій в критично важливі перші три місяці вагітності.

"Це перше дослідження, за допомогою якого можна продемонструвати зв'язок між впливом цієї косметики для волосся під час ранньої вагітності і захворюваність на гіпоспадію", - відзначають дослідники.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", експерт дала поради, які допоможуть полегшити симптоми токсикозу у вагітної.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки