Токсикоз: експерт дала поради, які допоможуть полегшити його симптоми

8,3 т.
Токсикоз: експерт дала поради, які допоможуть полегшити його симптоми

Період вагітності - це неймовірний період, коли хочеться насолоджуватися кожною хвилиною і запам'ятати всі моменти. Однак досить часто це відчуття щастя затьмарює токсикоз.

Як полегшити його симптоми, і які коригування потрібно внести в раціон харчування, "Обозревателю" розповіла акушер-гінеколог Медичної групи компаній "Адоніс" Фаріон Інна Дмитрівна.

Якщо вас почав мучити токсикоз, спробуйте замінити м'ясо, яйця та інші білкові продукти горіхами, бобовими та соєвими продуктами. Збільште споживання моркви, манго, абрикос, а якщо неприємна навіть думка про молоко - замініть його йогуртом або сиром. Виключіть з раціону всі неприємні в цей період продукти. Крім того, слід відмовитися від жирної їжі, та намагатися якомога більше пити - не менше 8 склянок рідини за добу.

Відео дня

Читайте: Вчені розвіяли популярний міф про шкоду ліків від грипу під час вагітності

Звикайте починати свій день з крекерів і сухариків, ще до того, як встанете з ліжка - це знизить ймовірність нудоти після пробудження. Перед сном теж не зайве підкріпитися - жменею родзинок, наприклад. Якщо токсикоз триває, спробуйте чай з імбиром, вранці їжте горіхи.

Часто буває так, що на самому початку вагітності майбутні мами відмовляються від очевидно корисних продуктів, наприклад, м'яса, тому що просто не можуть його переносити. Ці зміни пов'язані з раннім токсикозом і зазвичай з часом проходять.

Під час вагітності материнський організм дуже потребує кальцію. Він потрібен для формування кісток і м'язів малюка. Тому важливо вживати натуральні фруктові соки, зелені овочі, салати з брокколі і молочні продукти, рибу, м'ясо. Також в побудові організму беруть участь марганець і цинк. Вони містяться в яйцях, горіхах, бананах, вівсяній каші.

Читайте: Вчені розповіли, як харчування під час вагітності впливає на майбутнє здоров'я дитини

Щоб неприємних відчуттів було мінімум, не вживайте жирну і гостру їжу, їжте часто, але потроху, не їжте пізніше, ніж за 3 години до сну. Також не пийте газовану воду!

І пам'ятайте - дотримання основних правил здорового харчування, знання деяких хитрощів і дослухання до свого організму - запорука легкої вагітності і здорового розвитку малюка.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", тренер дав 5 важливих порад, як правильно займатися спортом під час вагітності.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки