З'ясувалася головна небезпека антибіотиків для новонароджених

7,8 т.
З'ясувалася головна небезпека антибіотиків для новонароджених

Вчені з Дитячого медичного центру Цинциннаті і Дитячої лікарні в Філадельфії провели дослідження, за допомогою якого з'ясувалося, яку основну небезпеку несуть антибіотики для новонароджених дітей.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Science Translation Medicine.

Вчені виявили небезпечну дію антибіотиків на дитячий організм - вони можуть збільшувати ризик розвитку пневмонії.

Дослідження проводилися на мишах, і показали, що для того, щоб у новонароджених тварин розвинувся імунітет, має відбутися взаємодія між дендритними клітинами кишечника і бактеріями, які входять до складу нормальної мікрофлори - саме таким чином організм новонароджених можна захистити від бактеріальної пневмонії.

Відео дня

А антибіотики перешкоджають проникненню бактерій в кишечник, це і призводить до того, що лімфоїдні клітини не можуть формувати захист від бактерій, які вражають дихальну систему.

Як відзначають вчені, такі результати дослідження говорять про те, що антибіотики підвищують ризик смерті новонароджених дітей від запалення легенів.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, яка робота знижує вірогідність зачаття.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки