Комаровський назвав основні препарати, які повинні бути в дитячій аптечці

20,0 т.
Комаровський назвав основні препарати, які повинні бути в дитячій аптечці

Відомий педіатр України Євген Комаровський назвав батькам основні препарати, які обов'язково повинні бути в домашній аптечці.

Про це він розповів на своєму сайті.

В першу чергу педіатр зазначає, що аптечка повинна ділитися на дві частини. Перша - та, в якій лежать допоміжні інструменти, а друга - де зберігаються лікарські препарати.

Отже, в якості допоміжних предметів, які обов'язково повинні бути присутніми вдома, лікарр називає: вата, ножиці, джгут, бактерицидний пластир, набір стерильних бинтів, одноразові шприци.

Відео дня

Що стосується ліків, то найосновнішими лікар називає такі:

- Засіб для пероральної регідратації (порошок, який розводиться водою) - потрібен при отруєннях та зневодненні організму.

- Жарознижуючий засіб (в ідеалі в двох видах - сироп і свічки).

- Судинозвужувальні краплі (перша допомога при отиті та при нежиті, коли дитина не може дихати).

- Протиалергічні засоби.

- Гліцеринові свічки (перша допомога при запорах).

- Протиопікові засоби (на основі пантенола).

- Розчин антисептика. Тут педіатр зазначає, що це може бути йод або будь-який більш сучасний антисептик, який можна нанести не тільки навколо рани, а й на саму рану, але не "діамантова зелень".

Також Комаровський звертає увагу, що цей список підходить для домашньої аптечки, оскільки в разі потреби, ви зможете вибігти в аптеку. А якщо ж ви збираєтеся в подорож, то список повинен бути ширшим.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", лікар Комаровський попередив про можливу епідемію кору в Україні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки