Коли потрібен хірург? Доктор Комаровський про гігієну хлопчиків

43,6 т.
Коли потрібен хірург? Доктор Комаровський про гігієну хлопчиків

Для кожної мами хлопчика ця тема вкрай важлива. Про неї говорять багато, але до єдиної думки, як і у випадку інших спірних питань, так і не прийшли. Відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram розкриває важливі моменти, і зазначає, на що батькам варто звернути увагу.

"Труднощі з выдкриттям голівки статевого члена у хлопчиків бувають дуже часто. Це одна з вікових особливостей. Тобто фізіологічний фімоз - це не хвороба, а варіант вікової норми, просто в одних це виражено більше, в інших менше " - зазначає Комаровський.

Лікар зазначає, що фізіологічний фімоз може бути небезпечним для здоров'я хлопчика з тієї причини, що виникають труднощі в особистій гігієні. Проблеми можуть виникнути в разі перегріву, надмірної пітливості, при алергії. "Внутрішня поверхня крайньої плоті виробляє мастило (смегму), яка, якщо її не видаляти, може викликати запалення", - говорить він.

Відео дня

Дуже часто батьки задаються питанням в якій ситуації потрібен хірург? На це питання Комаровський відповідає, що хірургічне втручання потрібне в тому випадку, якщо внаслідок запального процесу між головкою і крайньою плоттю утворилися спайки і дитину це турбує, вона скаржиться на біль та свербіж. "Коли часто повторюються запальні процеси. Коли дитину постійно турбує свербіж або біль. Коли виникають труднощі з сечовипусканням. Коли родичі або сама дитина "догралися" - оголили голівку, а повернути крайню плоть на місце не можуть - це дуже небезпечно, і якщо хірурги негайно не втрутяться, можлива гангрена голівки - називається такий стан - парафимоз", - перераховує можливі проблеми лікар.

Як стверджує педіатр, у переважної більшості дітей фізіологічний фімоз поступово зменшується і в період статевого дозрівання ця тема благополучно виявляється закритою.

Як повідомляв "Обозреватель", Комаровський назвав основні препарати, які повинні бути в дитячій аптечці.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки