Вегани і не тільки: як харчові експерименти батьків можуть відбитися на здоров'ї дитини

6,1 т.
Вегани і не тільки: як харчові експерименти батьків можуть відбитися на здоров'ї дитини

Сьогодні вже мало кого здивуєш тим, що багато батьків прищеплюють дітям свої звички харчування, такі як вегетаріанство або сироїдіння. Але чи всі знають про те, як такі харчові експерименти можуть відбитися на здоров'ї їхньої дитини?

Думку дитячого лікаря-дієтолога Михайла Зейгарника публікує видання lenta.ru.

Більшість батьків вважає, що лікарі перебільшують, коли наполягають на тому, що таке харчування шкодить здоров'ю і повноцінному розвитку дитини, однак варто розуміти, що це не миттєві зміни в організмі і будь-яка незбалансована система харчування не принесе дитячому організму нічого хорошого.

"Найчастіше хвороба виникає через накопичування дефіциту тих чи інших речовин у раціоні. Згодом це може проявитися в порушенні фізичного і навіть розумового розвитку. Нікому в голову не прийде зв'язати це з тим, що дитина протягом багатьох років недоодержував якихось корисних речовин".

Читайте: Нагодувати малоїжку: кілька порад батькам

Відео дня

Дієтолог пояснює, що якщо батьки вибирають не дуже суворе вегетаріанство, і включають до харчування дитини яйця і молочний білок, то у них є можливість уникнути наслідків, але дефіцит заліза все ж буде, і ніякі рослинні компоненти цьому не допоможуть.

"Залізо, яке організм засвоює і може нормально використовувати, міститься тільки в червоному м'ясі. Ніяке "рослинне залізо" не може його повноцінно замінити. Так влаштований наш організм. Що б там не говорили апологети рослинного харчування, бобами і горіхами не заповнити цей дефіцит", - наполягає він.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", педіатр назвав основні причини, чому дитині не вистачає кальцію.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки