Чому діти брешуть: 5 найпоширеніших причин

14,8 т.
Чому діти брешуть: 5 найпоширеніших причин

Всі батьки хочуть, щоб їх дитина був найкращою, щоб не засмучувала їх, і ніколи не брехала. Але, в якийсь момент, ми прекрасно розуміємо, що це неможливо. Підростаючи, діти віддаляються від батьків, і спочатку можуть недоговорювати про якісь події у своєму житті, а потім і брехати починають.

Чому так відбувається, і як правильно реагувати, пише letidor .

Причина№1. Світ дорослих занадто нудний

В першу чергу, батькам потрібно вміти розрізняти брехню від фантазії. Маленькі діти часто додумують події, які могли б відбуватися навколо них. Якщо це фантазія чи уявний друг - тут немає нічого страшного, підтримайте гру. Не бійтеся, що це може зайти надто далеко.

Причина №2. Дитина боїться покарання

Відео дня

Одна з найпоширеніших причин брехні - приховати від дорослих свою провину. Діти можуть перекласти відповідальність на іншу дитину (особливо, якщо в сім'ї ще є діти) або навіть на домашнього улюбленця. Така поведінка може стати звичкою, якщо батьки вчасно не пояснять малюкові, що його не каратимуть за правду. Зробіть так, щоб дитина зрозуміла, наскільки важливо говорити правду про той чи інший свій вчинок і не боятися покарання.

Причина №3. Дитина повторює за вами

Це вам здається, що вона зараз не чує, що і кому ви говорите, або не розуміє, про що ви. Насправді все не так. Діти дуже швидко засвоюють тип поведінки дорослих, і малюк може обманювати тільки через те, що так роблять його батьки. Тому, вимагаючи від малюка бути чесним, почніть з себе.

Причина №4. Викликати заздрість у оточуючих

Для дітей дуже важливо виділятися серед своїх однолітків. У сучасних дітей в центрі уваги ті, хто у кого кращі іграшки, модні гаджети, історії про подорожі з батьками. Але завжди будуть і діти, яким такі блага недоступні. Тому, щоб і на неї звернули увагу, дитина починає придумувати і прикрашати свою дійсність, при цьому приховуючи від батьків свою поведінку. Якщо цей пункт стосується вашої дитини, обов'язково втрутьтеся. Поговоріть з нею, поясніть, що рано чи пізно друзі дізнаються про брехню, і тоді буде ще гірше - з нею перестануть спілкуватися, ще й почнуть знущатися.

Причина №5. Звернути на себе увагу

Ще одна поширена причина - привернути увагу вічно зайнятих батьків. Дитина може придумувати хвороби, яких насправді немає, аби тільки мама побула поруч. Просто пам'ятайте, наскільки б не був божевільним ваш ритм життя, дитинство у малюка одне. І коли вам захочеться бути ближче до дитини, вона вже стане дорослою, і може не пустити вас у своє життя. А зараз ви їй дуже потрібні, будьте поруч!

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський розповів, чи властиво дітям приховувати своє погане самопочуття.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки