Діти "купують" свою смерть: в соцмережі поширюється вкрай небезпечна гра

43,2 т.
Діти 'купують' свою смерть: в соцмережі поширюється вкрай небезпечна гра

У соціальній мережі з неймовірною швидкістю поширюється "гра", яка доводить підлітків до скоєння самогубства. У Харківській області розслідується два таких випадки.

Про це повідомляє ICTV.

16-річний хлопчик Віталій і 14-річна дівчинка Марійка, не були знайомі і жили в різних містах Харківської області. Обидві дитини виросли в благополучних сім'ях. Батьки та вчителі не розуміють, що стало причиною суїциду, адже за ними не помічали ні змін у поведінці, ні пригніченого настрою. Однак друзі цих дітей стверджують, що причиною могли бути ті самі закриті групи в соціальних мережах, які підштовхують дітей до самогубства.

Відео дня

13-річна Юля, яка не вірить в те, що самогубство її однолітків - випадковість, вирішила перевірити, як працюють ці групи в соціальних мережах. "Діти, які хочуть накласти на себе руки, розміщують на своїй сторінці в соцмережі вірші, які містять в собі слова"розбуди мене в 4.20" (саме в цей час в таких групах роздають завдання - ред.), І по ним їх знаходять куратори груп. В останній день підлітку дають завдання вбити себе. Пишуть де це має статися, як, і о котрій годині" , - розповідає дівчинка.

Ситуацію прокоментував Борис Михайлов, головний спеціаліст МОЗ з питань психіатрії: "Це придушення своєї волі і непомітне підведення людини до псевдо-логічного рішення про те, що кінцевий шлях - це смерть, і що це найбільш бажана і висока подія у житті" , - говорить він.

Організатори таких груп вміло підштовхують дітей до непоправного, але вберегти їх від такого кроку можливо. Головне - вчасно розпізнати небезпеку. На що слід звернути увагу:

1. Підліток не висипається, не дивлячись на те, що спати лягає вчасно. Простежте, чи спить він рано вранці (в проміжок між 4 і 5 годинами).

2. Дитина малює метеликів, китів, єдинорогів.

3. Перевірте групи, в яких він перебуває у соцмережах, якщо серед них зустрічаються ті, що містять в назві фрази "Кити пливуть вгору", "Розбуди мене в 4.20", "Тихий будинок", "Море китів" - дитина в небезпеці. Також зверніть увагу на хештег: домкитов, млечнийпуть, хочувгру, F53, f57, f58, d28. І зовсім страшно, якщо на стіні з'являються цифри - зворотний відлік від 50 і менше.

4. Дитина не пояснює, куди витрачає кишенькові гроші - фахівці відзначають, що за участь в більшості таких груп учасники сплачують внески.

І найголовніше - дружить зі своєю дитиною, цікавтеся її життям і проблемами, щоб у складній ситуації, за допомогою вона прийшла до вас, а не до незнайомих людей в Інтернеті.

Як раніше повідомляв Обозреватель, названі фрази, які не можна говорити дитині з депресією.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки