Дитяча безпека: 5 правил, яким обов'язково потрібно навчити дитину

18,0 т.
Дитяча безпека: 5 правил, яким обов'язково потрібно навчити дитину

У зв'язку з панікою, яка піднялася в мережі навколо так званих "груп смерті", все більше батьків почали переживати за безпеку своїх дітей. Але ж заборонити їм рости і бути самостійними неможливо. Яким же основним правилам потрібно навчити дитину, щоб не хвилюватися щоразу, коли вона вирушає кудись одна?

Про це пише сайт letidor.

Більшість експертів упевнені в тому, що практично всім нещасним випадкам, які відбуваються з дітьми, можна було б запобігти, якщо дитина буде знати, як себе правильно вести в складній ситуації.

Уважність батьків до дитини

Найнадійніший спосіб убезпечити дитину від попадання під поганий вплив, цькування в школі або навіть інтересу до алкоголю та наркотиків - це бути уважним до нього. І починати потрібно буквально з народження. Якщо батьки будуть реагувати на плач і прохання малюка, він буде рости, знаючи, що в родині його люблять і завжди підтримають.

Відео дня

Покажіть дитині, що готові її захистити

Хулігани чіпляються до слабких. Якщо ваша дитина не може себе захистити, або не впевнена в тому, що за неї є кому заступитися - вона вже стає потенційною жертвою. Важливо навчити дитину бути щирою з вами, і не боятися розповісти, якщо з нею щось сталося. А ви, в свою чергу, обов'язково повинні відреагувати, і захистити своє чадо.

Читайте: Помирати більше не треба: в мережі запустили альтернативу "Синього кита"

Навчити чути себе

Багато батьків з дитинства вчать дитину бути ввічливою та привітною, при цьому рідко розповідаючи дітям про те, що важливіше збереження особистих кордонів і відчуття комфорту. Поясніть дитині, що якщо їй не подобається перехожий, який просить у неї допомоги - вона не зобов'язана йому допомагати і взагалі з ним розмовляти. А якщо ситуація загострюється - не боятися кричати та втікати.

Розвивайте свідомість

Звичайно, для будь-яких батьків найкраще самому контролювати все, що відбувається з їх дитиною. Але діти ростуть, і дуже швидко їм доведеться розраховувати тільки на себе і на своє розуміння безпеки. Крім того, діти часто потрапляють під вплив своїх друзів, особливо в підлітковому віці. Тому дуже важливо розвинути соціальні навички, навчити думати своєю головою, і вміти протистояти впливу оточення.

Слухайте більше, ніж говоріть

Навчіться слухати і чути свою дитину, а не тільки давати вказівки і вчити її жити. Якщо дитина буде знати, що батьки завжди готові її вислухати, вона буде звертатися до вас за допомогою і не боятися реакції, щоб з нею не сталося.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", з'явилася важлива інструкція для батьків, як розмовляти з дітьми про "групи смерті".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки