Шокуючий результат: роботу українок по дому перерахували за ринковим тарифом

56,5 т.
Шокуючий результат: роботу українок по дому перерахували за ринковим тарифом

Як часто українська жінка в декреті або просто домогосподарка може почути від чоловіка, що він єдиний годувальник, а вона "весь день вдома сидить"? Журналісти одного з видань на прикладі молодої сім'ї зі столиці вирішили підрахувати, скільки отримувала б дружина, якби всі її домашні обов'язки оцінювалися за ринковими тарифами.

Про це повідомляє segodnya.ua

Героїня експерименту - Дар'я Томченко - раніше працювала дизайнером сайту, зараз вона в декреті, їх маленькому синові 4 місяці.

"Кілька разів в день потрібно робити вологе прибирання, тому що дитина маленька, а квартира невелика - пил збирається постійно", - говорить молода мама.

Середня заробітна плата покоївки в Києві за один день - 550 гривень. Прання та прасування оплачуються окремо.

Відео дня

Якщо говорити про догляд за малюком - помити, нагодувати, переодягнути - мінімум 8 годин на день (поки чоловік на роботі) - це 400 гривень (середня зарплата няні на годину становить 50 грн).

Що стосується приготування їжі, то Дарина зазначила, що проводить на кухні близько 3 годин щодня. На продукти в тиждень сім'я витрачає близько 900 гривень.

Кухар Лілія, у якій попросили оцінити працю домогосподарки, зазначила, що за кожну приготовану страву вона бере таку ж вартість, скільки витратила на продукти.

"Наприклад, якщо я готую курку, яку купую за 60 гривень, то, відповідно, на виході вона буде 120 гривень", - говорить експерт.

У підсумку, згідно з ринковими тарифами, за один тиждень молодій мамі платили б більше, ніж 7 тисяч гривень.

"Я думав кілька тисяч в місяць максимум! Але не 7,5 тисяч на тиждень!" - прокоментував результати підрахунків чоловік Дарини.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", акушер розповів, що відбувається з жіночим тілом після пологів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки