Розроблений ученими новий генетичний тест може спровокувати хвилю абортів

8,5 т.
Розроблений ученими новий генетичний тест може спровокувати хвилю абортів

Американські вчені розробили новий інструмент скринінгу, який на ранньому терміні вагітності допоможе батькам дізнатися про можливі генетичні захворювання дитини. Однак експерти побоюються, що тест може спровокувати хвилю абортів, оскільки він також розкриває стать дитини, колір волосся та інші важливі для деяких батьків показники.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Критики стурбовані тим, що тест, який може бути пройдений майбутньою матір'ю на 9 тижні вагітності, може стати популярним серед тих, хто бажає, щоб у них народився саме хлопчик чи дівчинка.

"Аборти за ознакою статі на сьогоднішній день зустрічаються рідко. Проте, це може змінитися з допомогою нового методу тестування ДНК, який дозволяє виявити стать дитини щодо майбутніх батьків набагато раніше, ніж стандартне сканування 18-20 тижнів. Якщо залишити це без уваги, використання цього методу для визначення статі може привести до збільшення селективних за статтю абортів", - говорить професор Том Шекспір.

Відео дня

Варто зазначити, що розробка нового тестування є великим проривом у науці, оскільки на 99% може показати, що у майбутньої дитини синдром Дауна, Патау і Едвардса. У Великобританії тест стане доступним вже у 2018 році, проте багато експертів наполягають на тому, щоб він був дозволений тільки для тих, хто схильний до ризику серйозних захворювань, які можуть вплинути на життя дитини.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як дізнатися, що немовля відчуває біль.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки