Чому люди проти чайлдфрі: вчені знайшли пояснення

14,8 т.
Чому люди проти чайлдфрі: вчені знайшли пояснення

Сучасний світ вже не настільки вороже ставиться до людей, які не бажають мати дітей, але все ж і не сприймають їх позицію спокійно, особливо це стосується жінок. Вчені спробували знайти пояснення, чому ж деяких людей настільки обурює небажання інших ставати батьками.

Про це пише видання The Huffington Post.

Дослідження, проведене в Америці показало, що більшість людей все ще розглядають батьківство як основний показник реалізованості людини в житті.

Проводячи експеримент, вчені дали 204 студентам факультету психології в університеті Середнього Заходу прочитати невеликий уривок з життєвих історій дорослих людей, а потім попросили оцінити свої почуття по відношенню до героя оповідання та їх сприйняття рівня його реалізації. Єдине, чим відрізнялися історії між собою - це стать героя, а ще тим, чи є у нього діти або хоче, чи не хоче він чи вона мати дітей.

Відео дня

В результаті з'ясувалося, що чайлдфрі чоловіки і жінки послідовно розглядалися як менш реалізовані особистості, в порівнянні з тими, хто мав двох дітей. Це, ймовірно, пов'язано з тим, що учасники відчували моральне обурення - в тому числі гнів, відразу і несхвалення - по відношенню до тих, хто добровільно вибрав бездітне життя.

Відповідно до думки керівника дослідження, доктора Леслі Ешберн-Нардо, таке сприйняття чайлдфрі суспільством - це покарання за те, що народження дитини до сих пір вважається соціальною нормою і моральним обов'язком людини.

"Люди, які не слідують очікуваній соціальній ролі, яка базується на поширенему культурному стереотипі, є мішенями для негативу, зокрема соціальних і економічних санкцій та саботажу", - говорить Леслі Ешберн-Нардо.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені пояснили, чому вагітним не можна використовувати лак для волосся.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки