Вчені з'ясували, що ускладнення під час пологів підвищують ризик аутизму

8,9 т.
Вчені з'ясували, що ускладнення під час пологів підвищують ризик аутизму

Американські вчені з'ясували, що ризик аутизму у новонародженого збільшується, якщо пологи пройшли з ускладненнями.

Про це повідомляє sciencedaily.

Результати проведеного дослідження показують, що найбільш часто аутизм розвивається у тих дітей, чиї матері зіткнулися з асфіксією і прееклампсією. Також, серед ускладнень під час пологів, які можуть вплинути на розвиток аутизму у дитини, вчені називають аномальне положення плоду, передчасне відділення плаценти та випадання пуповини.

Вчені з'ясували, що якщо дитина стикається з ускладненнями під час пологів, то це збільшує ймовірність виникнення аутизму на 10%. Якщо ускладнення почалися ще до початку перейм, то ризик зростає до 22%. Найбільш високий ризик розвитку аутизму у тих дітей, які зіткнулися з ускладненнями і до, і під час пологів - він становить 44%.

Відео дня

Дані були отримані на основі записів по 594 638 дітям, які народилися в період з 1991 по 2009 роки. За час проведення спостережень, аутизм був діагностований у 6 255 дітей, з них 37% зіткнулися з будь-якими ускладненнями під час пологів.

"Поки не вдалося з'ясувати, як повністю побороти аутизм, раннє виявлення дітей, які можуть бути схильні до ризику розвитку розладів, є надзвичайно важливим, оскільки це збільшує шанси на розвиток цих дітей", - прокоментував результати провідний автор дослідження Даріос Гетахун.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені встановили, що хвороба Альцгеймера може початися в утробі матері.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки