Дитина на зимовій прогулянці: 7 правил, як правильно одягнути

6,2 т.
Дитина на зимовій прогулянці: 7 правил, як правильно одягнути

Як би холодно на вулиці не було, дітям потрібні прогулянки. Головне - правильно одягнути, щоб малюк не замерз і не захворів.

Основні правила одягу для зимової прогулянки опублікував сайт lady.tochka.net.

Не перегріти

Потрібно не тільки одягнути тепло, а й бути впевненим в тому, що дитина не спітніє в такому одязі. Адже саме це - основна причина захворювань - спітніла дитина замерзає дуже швидко. А якщо під час прогулянки ви заходите в приміщення - знімайте з дитини шапку і розстібайте куртку.

Одяг в залежності від активності малюка

Відео дня

Якщо всю прогулянку дитина буде спати в колясці або сидіти на санках - її потрібно одягнути на шар тепліше, ніж одягнуті ви. Якщо ж малюк буде бігати, грати в сніжки або спускатися з гірки - одягніть його на один шар одягу менше - адже його прогулянка буде активною, і важливо, щоб він не спітнів.

Ноги повинні бути в теплі

В першу чергу мерзнуть ноги, тому подбайте, щоб у малюка вони завжди були в теплі. І пильнуйте, щоб в процесі гри всередину дитячого черевика не потрапив сніг. Найкраще вибрати комбінезон, який повністю прикриває верх черевика, і кріпиться резинкою за підошву взуття, тоді снігу точно не пробратися.

Нижню білизну вибирайте з натуральної тканини

Під комбінезон важливо одягнути кофточку і колготи (штанці) з натуральної тканини. Це може бути, як бавовна, так і шерсть. Зверніть увагу, що не потрібно одягати дитину "як капусту", їй повинно бути комфортно і легко рухатися.

Захистити обличчя

Багато батьків намагаються захистити обличчя малюка від вітру, прикриваючи його шарфом. Однак робити цього не варто, оскільки від дихання дитини тканина швидко стане мокрою, а малюкові буде ще холодніше.

Правильна шапка

Найкраще вибирати шапку, в складі якої є і шерсть, і бавовна. Тоді дитина не перегріється при активній грі, і їй точно буде тепло. Зверніть увагу, щоб головний убір обов'язково закривав вуха. Якщо малюк не любить зав'язки на шапках, виберіть йому шапку-шолом, тоді і потреба в шарфику відпаде.

Захищаємо ручки

Руки також мерзнуть дуже швидко, тому, якщо на вулиці мінусова температура, обов'язково одягніть дитині рукавиці. Якщо малюк планує грати в снігу - одягніть непромокальні рукавички, або візьміть кілька пар звичайних, щоб вчасно їх змінювати.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", були опубліковані основні правила безпеки для дітей на гірках і ковзанках.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки