Переведення годинника підвищує ризик викидня

4,4 т.
Переведення годинника підвищує ризик викидня

Експерти з Бостонського Медичного центру з'ясували, що переведення годинників на зимовий або літній час збільшує ризик втратити дитину.

Про це повідомляє Daily mail.

Жінки, які завагітніли за допомогою ЕКЗ, частіше стикаються з викиднями, якщо запліднення відбувалося в осінній або весняний період.

До такого висновку прийшли вчені вивчивши дані 1 654 пацієнток, які проходили через процедуру ЕКЗ. Вони були розділені на три групи в залежності від терміну приміщення ембріона в матку.

В результаті дослідження вчені виявили, що ризик викидня збільшується, якщо запліднення відбулося протягом 21 дня після переведення годинників.

Відео дня

На думку експертів, це пов'язано з невеликими змінами, які викликає денне світло в циркадних ритмах - внутрішніх годинниках організму.

Медики впевнені, що їх дослідження допоможе багатьом парам вибрати правильний час для зачаття дитини за допомогою ЕКЗ та підвищити ймовірність успішної вагітності.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, яка робота знижує ймовірність зачаття.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки