Комаровський розповів про вакцинацію дитини після лікування антибіотиками

22,6 т.
Комаровський розповів про вакцинацію дитини після лікування антибіотиками

Відомий український педіатр Євген Комаровський вирішив прокоментувати одну з найпопулярніших тем щодо дитячого здоров'я - вакцинацію.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram доктор розповів про щеплення після лікування антибіотиками - коли можна колоти вакцину, і чи не небезпечно це для дитячого імунітету.

"Факт застосування антибіотиків, як таких, ніяк не пов'язаний з показаннями або відсутністю показань до вакцинації. Щеплення в принципі не пов'язане з антибіотиками. Якщо загальний стан дитини, з точки зору лікаря, робить вакцинацію виправданою, не ризикованою, вакцинувати дитину можна", - каже Комаровський.

Відео дня

Крім того, він зазначив, що антибіотики взагалі не вступають в конфлікт з вакцинними препаратами і не впливають на здатність організму виробляти імунітет після курсу лікування.

"Тому, в деяких ситуаціях, навіть на тлі лікування антибіотиками, дитину можна вакцинувати. Хоча б тому, що бувають хвороби, коли антибіотики діти приймають по півроку, і це не привід чекати закінчення курсу лікування, щоб вакцинувати дитину", - додає педіатр.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський розповів про антибіотики під час грудного вигодовування.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки