Проти інфекцій і ранньої смерті: лікарі розповіли, як варто вакцинувати новонародженого

6,8 т.
Проти інфекцій і ранньої смерті: лікарі розповіли, як варто вакцинувати новонародженого

Про це заявила Американська академія педіатрії 28 серпня, повідомляє Medscape Medical News . Аргументують вчені таку рекомендацію тим, що перинатальна передача гепатиту В в Сполучених Штатах залишається невирішеним, і щорічно реєструється до 1000 нових випадків інфікування.

Доктор Пуополо, доцент клінічної педіатрії в школі медицини Перельмана університету Пенсільванії, висловлює свою стурбованість спалахами захворювання зростанням наркоманії в країні.

"Це була одна з багатьох причин, за якими була зроблена така рекомендація. Документально підтверджено, що в деяких штатах спостерігається збільшення" дорослих "випадків гепатиту, що збігається з опіоїдних зловживанням. Це тягне за собою все більшу кількість жінок дітородного віку з інфікуванням. А це збільшує ризик перинатальної передачі ".

Відео дня

Вакцинувати новонароджених проти гепатиту В - це була стандартна рекомендація протягом багатьох років. Різниця з новою рекомендацією полягає в тому, що тепер рекомендується її проводити протягом першої доби життя.

Крім того, лікарі закликають сім'ї робити вакцинацію в перші 24 години після народження дитини, якщо немає медичних протипоказань, дитина доношена і важить не менш 2х кг.

Читайте: Грудне молоко може захистити від однієї з найважчих інфекцій новонародженого

Рекомендація говорить, що якщо мати позитивна для поверхневого антигену гепатиту В (HBsAg), новонароджений повинен отримувати вакцину і імуноглобулін гепатиту В протягом 12 годин після народження, незалежно від маси тіла при народженні.

Діти, народжені від жінок, які є HBsAg-негативними, повинні отримати вакцину протягом 24 годин, якщо їх вага при народженні становить від 2 кг і більше. Якщо мати HBsAg-негативна, але її новонароджена дитина важить менше 2х кг, то дитина повинна бути щеплений до 1-місячного віку в рамках загальної планової профілактики або при виписці зі стаціонару.

Якщо HBsAg статус матері невідомий, дитина повинна отримати щеплення протягом 12 годин після народження, незалежно від ваги. Вона повинна супроводжуватися введенням імуноглобуліну гепатиту В протягом 7 днів для дітей з масою тіла при народженні від 2 кг, і протягом 12 годин, якщо вони мають вагу при народженні менше 2 кг.

Одна вакцина має ефективність 75% до 95% в запобіганні перинатальної передачі, якщо її вводять протягом 24 годин після народження.

Перинатальна інфекція гепатиту B асоціюється зі збільшенням ризику передчасної смерті від таких захворювань, як цироз печінки або гепатоцелюлярної карциноми. Таким чином, дитина має довічно підвищений ризик дуже серйозних захворювань. І все це можна запобігти за допомогою своєчасного введення вакцини проти гепатиту В, переконані педіатри.

Для дітей, народжених від жінок, у яких статус гепатиту B є позитивним або невідомим, доза при народженні вакцини забезпечує "критичну підстрахування", впевнені лікарі.

Як повідомляв раніше "Обозреватель",

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки