Названий овоч, здатний допомогти при лікуванні діабету

18,3 т.
Названий овоч, здатний допомогти при лікуванні діабету

Ключем до лікування діабету може бути брокколі, оскільки його компонент допомагає знизити рівень цукру в крові.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Дослідження вчених зі Швеції показали, що вживання брокколі у вигляді соку може допомогти зупинити діабет другого типу. Справа в тому, що найбільш популярний препарат, який використовується для зниження цукру в крові, можуть застосовувати не всі пацієнти. Вченим вдалося з'ясувати, що на зміну метформіну може прийти компонент брокколі сульфорафан. Вживати його можна в якості коктейлю або напою, крім того, він цілком може стати одним із важливих доповнень всіх традиційних засобів лікування діабету другого типу.

Відео дня

Під час дослідження з'ясувалося, що екстракт броколі зменшує виробництво глюкози клітинами печінки, і допомагає знижувати рівень цукру в крові.

"Оскільки сульфорафан має дуже мало побічних ефектів і може бути легко представлений як коктейль або напій із брокколі, то він може стати важливим доповненням до існуючих варіантів лікування для діабету другого типу. Тепер важливо зробити так, щоб екстракти брокколі були доступними для виробництва як функціональна їжа", - прокоментував професор Андерс Розенгрен, із Центру діабету Університету Лунда.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", у США придумали, як швидко надати першу допомогу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки