Медики повідомили, який сон убиває людину щодня

34,5 т.
Медики повідомили, який сон убиває людину щодня

Австралійські вчені визначили, що сон більше дев'яти годин негативно впливає на здоров'я людини, нарівні з недосипом. Надлишок сну завдає такої ж шкоди, як і вживання алкоголю, неправильне харчування і нестача фізичної активності.

Коли людина спить багато, вона менше рухається. Аматори поніжитися в ліжку більше дев'яти годин за ніч завдають собі шкоду, яку можна порівняти з тривалим сидінням (більше семи годин) і відсутністю активних фізичних навантажень. Такі висновки зробили вчені під час опитування понад 2 млн австралійців у віці від 45 років, - передає "Вокрус света".

Проаналізувавши дані і виключивши з них такі небезпечні для здоров'я чинники, як куріння, споживання алкоголю, неякісне харчування і малорухливий спосіб життя, співробітники Університету Сіднея визначили, що не тільки нестача, а і надлишок сну підвищує ризик ранньої смерті.

Відео дня

Читайте: Вчених вразив вплив домашніх тварин на сон людини

Так, нічний відпочинок менше семи годин укупі з курінням збільшував вірогідність смерті в чотири рази. А надмірний сон був так само шкідливий, як сидяча робота і дефіцит фізичної активності: при такому способі життя зростають ризик раку, діабету, хвороб серця і гіпертонії.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені зруйнували міф про людину, яка "вічно спить".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки