Експерти назвали фрукти і ягоди, які допоможуть "побороти" діабет

8,9 т.
Експерти назвали фрукти і ягоди, які допоможуть 'побороти' діабет

Американські експерти назвали фрукти і ягоди, які допоможуть "побороти" діабет: чорниця, яблука і груші - основні продукти, які допоможуть захистити організм від діабету 2-го типу.

Вся справа в тому, що саме в цих фруктах і ягодах міститься велика кількість особливих біоактивних речовин - флавоноїдів, які регулюють вуглеводний обмін і підтримують здоров'я підшлункової залози, - повідомляє Lady Health.

Читайте: Мінус 1 грам: вчені знайшли спосіб позбавлення від діабету

Адже гормон інсулін виробляється саме в ній. Причому в основі висновку про "антидіабетичні" продукти не якась "фількіна грамота", а масштабне 24-річне дослідження. Американські національні інститути охорони здоров'я протягом майже чверті століття спостерігали за раціоном приблизно 200 тисяч чоловіків і жінок. На початку експерименту добровольці були молодими і не страждали від діабету (відомо, що діабет 2-го типу починається, як правило, в середньому віці). Вкінці цю хворобу діагностували у 12 600 осіб.

Відео дня

Читайте: Ніяких шприців: у США створили першу в світі таблетку від діабету

У тих, хто регулярно вживав яблука, груші і чорницю (не менше 200 грамів на день на вибір), ризик діабету був на 23% нижчим, ніж у інших учасників.

Але це не означає, що люди, які вже мають високий цукор крові, повинні їсти ці продукти в необмежених кількостях. Адже в грушах і яблуках солодких сортів дуже багато цукрів. Тому діабетикам рекомендується їсти фрукти кисло-солодких сортів.

Читайте: Учені б'ють на сполох: "солодка смерть" забирає життя кожні 6 секунд

Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли приховану загрозу появи дабету.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки