Обережно, психоз: вчені визначили, як з'являються галюцинації

7,7 т.
Обережно, психоз: вчені визначили, як з'являються галюцинації

Вчені визначили, що галюцинації з'являються через те, що мозок деяких людей має підвищену здатність робити висновки з наявної візуальної інформації і прогнозувати ситуацію.

Дослідження показали, що будь-яка людина має здатність "добудовувати" картину, що відбувається, спираючись на вже наявну інформацію. Так, бачачи силуети меблів у темній кімнаті, людина легко визначає, де знаходиться стіл, а де - диван, - передає "Газета".

Однак саме ця здатність і стає причиною галюцинацій - коли людина сприймає подібні уривчасті візуальні дані занадто гостро, її мозок схильний "добудовувати" картину, якої в реальності не існує.

Відео дня

Читайте: Нова знахідка в чорнобильському лісі шокувала вчених: опублікований фото

Дослідники провели експеримент за участю 18 чоловік, які страждали на психоз на ранній стадії, а також 16 здорових людей. Усім учасникам показували чорно-білі зображення і просили знайти на них силует людини. Після цього піддослідним демонстрували ці ж картинки, але в кольорі, а потім знову просили поглянути на вихідні зображення.

У результаті роботи з'ясувалося, що люди, які страждали від психозу, знаходили на кольорових зображеннях силуети людей і потім "переносили" цю інформацію на чорно-білі картинки, мозок здорових учасників досвіду на це виявився не здатним.

Читайте: Не до сміху: вчені розповіли, чому не треба жартувати з начальником

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені визначили улюблені напої садистів і психів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки