Генетики дізналися, як шкідливі звички батьків переходять дітям

9,7 т.
Генетики дізналися, як шкідливі звички батьків переходять дітям

Канадські вчені Університету Макгілла в Монреалі визначили, що на здоров'я потомства можуть впливати не тільки гени батьків. Важливу роль відіграють також особливі білки, які "упаковують" спіраль ДНК, утримуючи її в "загорнутому" стані. Дослідження проводили на мишах.

Біологи визначили, що стан цих білків, зокрема, залежить від так званих епігенетичних міток, пов'язаних з активністю роботи тих чи інших генів у батьків, - передає "КП".

Водночас уже отримані дані, що у людей у генах записана не тільки схильність до хвороб, а й, скажімо, підвищена схильність до азартного поведінки ("ген авантюризму"), до різних залежностей, наприклад, до солодкого, до частого перекушування. Це пов'язано, зокрема, з особливостями роботи рецепторів "гормону винагороди" дофаміну, що визначається генетично.

Відео дня

Читайте: Вчені попередили: мобільні телефони псують романтику у стосунках

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розповіли, як правильно ходити, щоб втрачати зайву вагу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки