Лихоманка з Америки: вірус Зика вперше зареєстрований в Європі

16,3 т.
Лихоманка з Америки: вірус Зика вперше зареєстрований в Європі

Чотири людини в Італії, три - у Великобританії і двоє в Каталонії стали першими, офіційно зареєстрованими в Європі, які заразилися вірусом Зика. Всі хворі нещодавно повернулися з країн Південної Америки і Карибського басейну.

Як пише італійське видання La Repubblica, зазвичай хвороба, що викликана вірусом, також відома як лихоманка Зіка, не дуже небезпечна - як правило, її протікання супроводжується слабким жаром, висипом, болем у суглобах і почервонінням очей. У дітей і дорослих хвороба сама сходить нанівець протягом одного-двох тижнів.

Читайте: Випробування епідемією: фото людей, які пережили вірус Ебола

Однак у вагітних жінок захворювання може спровокувати порушення в розвитку плода. Експерти називають його серед причин, що викликають мікроцефалію - недорозвиненість черепа і головного мозку.

Відео дня

Згідно із заявою британського міністерства охорони здоров'я, вірус Зика не передається між людьми, а його природні переносники в Європі відсутні.

Поширення вірусу Зика у світі. Фото: cdc.gov

Перші значні спалахи цього захворювання були зареєстровані в 2007 році в деяких регіонах Мікронезії, Колумбії та Новій Каледонії. Слід зазначити, що в 25% випадків захворювання протікає взагалі без симптомів.

Читайте: У Росії епідемія ВІЛ захлеснула країну: медики б'ють тривогу

Від цього вірусу немає вакцини, і єдиний спосіб захиститися від зараження - уникати укусів комахи Aedes aegypti, також відомого під назвою кусака жовтолихоманковий.

Як повідомляв "Обозреватель", ООН заявило про остаточну перемогу над Еболою в Західній Африці.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки