Вчені придумали, як просто прибрати біль при пологах

23,6 т.
Вчені придумали, як просто прибрати біль при пологах

Австралійський доктор Джулі Фліт створила назальний спрей, який допомагає полегшити больові відчуття під час пологів. В основі нового препарату - анальгетик фентаніл, який не менш ефективний, ніж петідін, який нерідко використовується як знеболюючий засіб при пологах.

Назальний спрей може виявитися набагато зручнішим, ніж ін'єкції, адже ліки у вигляді спрею починають діяти швидше, - пише "Медпортал".

Новий засіб уже було випробувано на пацієнтках однієї з австралійських лікарень. Близько 80% жінок, що випробували засіб, повідомили, що погодилися б використовувати його ще раз. Необхідну дозу анальгетика жінки можуть вводити собі самостійно під контролем акушерки.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли зв'язок між віком батьків і смертю дітей

Пацієнтки повідомили, що після використання спрею вони набагато рідше відчували нудоту, а відновлення відбувалося швидше, ніж при введенні інших препаратів. Вчені вважають, що новий анальгетик може стати альтернативою епідуральної анестезії і використовуватися в тих випадках, коли проведення такої анестезії неможливе.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, як материнство впливає на мозок жінки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки