Медики навчилися визначати стать дитини ще до вагітності

14,8 т.
вагітність, медик, жінка

Кров'яний тиск жінки ще до вагітності допоможе визначити стать майбутньої дитини.

Останні дослідження показали, що тиск відіграє важливу роль у формування статі майбутньої дитини, передає сайт 4mama.

Китайські дослідники провели експеримент за участю більш ніж 1000 жінок, які планували вагітність. У них перевіряли показники рівня холестерину, кров'яний тиск, рівень глюкози в організмі до народження дитини.

Жінки, які брали участь в експерименті, народили 739 хлопчиків і 672 дівчинки. Під час аналізу були враховані фактори: вік жінок, наявність шкідливих звичок, індекс маси тіла, параметри фігури, рівень холестерину і глюкози.

Відео дня

Читайте: Стародавній китайський метод із цибулею поліпшує стан здоров'я

Проте, вчені звернули увагу на забутий фактор - кров'яний тиск. Жінки, чий кров'яний тиск до вагітності становив 106 міліметрів ртутного стовпа, народили хлопчиків, а з показником 103 міліметри - дівчаток.

Керівник команди вчених пояснив, що фактор не є ключовим у формуванні статі дитини, але в майбутньому, допоможе створити ефективний механізм репродуктивного планування.

Як повідомляв "Обозреватель", китайським лікарям за допомогою жиру вдалося подолати жіноче безпліддя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки