Вчені назвали 4 продукти, які спричиняють випадіння волосся

36,5 т.
Вчені назвали 4 продукти, які спричиняють випадіння волосся

Ще одним підтвердженням того, що продукти харчування впливають на стан організму, є наша шевелюра. Така якість, як густота волосся, наприклад, безпосередньо залежить від дієти. Дієтологи рекомендують налягати на білкові продукти всім, хто хоче довго залишатися струнким. Чудовим джерелом білка вважається риба. Проте вчені з'ясували, що занадто активне вживання риби може послабити волосся і спричинити його випадіння, - передає LadyHealth.

Тунець і скумбрія, зокрема, характеризуються підвищеним вмістом ртуті - її накопичення в організмі і призводить до випадіння волосся.

Читайте: Вчені назвали топ-3 продукти для гарного настрою

Цукор - ще один продукт, який негативно впливає на стан нігтів і волосся, - переконані фахівці. Надлишок цукру позбавляє еластичності, призводить до підвищеної ламкості. До випадіння волосся також може призвести безконтрольне захоплення продуктами, в яких багато вітаміну А - це печінка (особливо яловича), ікра, молоко, вершкове масло, маргарин, сметана, сир, яєчні жовтки. Через їхню підвищену жирність порушується процес нормального саловиділення шкірою голови.

Відео дня

Читайте: Топ-10 продуктів, які допоможуть очистити печінку після свят

Крім того, потрібно стежити за вмістом білка у своєму меню. Якщо ви вживаєте недостатньо білка, це рано чи пізно погано позначиться на загальному стані нігтів і волосся.

Як повідомляв "Обозреватель", експерти назвали 10 найздоровіших продуктів у світі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки