Вчені з'ясували, як нестача води пов'язана з ожирінням

7,9 т.
вода

Однією з серйозно недооцінюваних причин ожиріння є недостатнє споживання води, заявляють американські вчені, які опублікували відповідне дослідження на сайті EurekAlert!

Вчені з університету Мічігану проаналізували дані майже десяти тисяч учасників когортного дослідження Nutrition Examination Survey і виявили, що зайва вага часто пов'язана з недостатньою гідрацією організму, передає "Лента.ру".

При цьому приблизно третина людей від 18 до 64 років вживала малу кількість води. Дослідники зазначають, що їхні результати не показують причинно-наслідковий взаємозв'язок між ожирінням і поганим постачанням тіла водою, оскільки вони засновані на показниках, оцінених тільки один раз протягом когортного дослідження.

Відео дня

Читайте: Паста допоможе схуднути - вчені з Італії

Вчені радять їсти більше фруктів, овочів й іншу їжу, яка має велику кількість води, щоб забезпечити достатню гідратацію організму. Однак вони наголошують, що необхідні подальші дослідження для з'ясування, чи дійсно постачання тіла водою може сприяти зменшенню ваги.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, в яких випадках вода може викликати алергію.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки