Вчені знайшли підступного вбивцю домашніх тварин

9,7 т.
Вчені знайшли підступного вбивцю домашніх тварин

Шотландські вчені з'ясували, що дим від сигарет завдає істотної шкоди домашнім тваринам. Дослідники дійшли до висновку, що шкідлива звичка людей призводить до розвитку у їхніх вихованців раку, клітинних патологій і збільшення ваги.

При цьому з'ясувалося, що гірше тютюновий дим позначається на стані кішок, ніж собак. Ймовірно, це пов'язано з тим, що кішки вилизують власну шерсть, на якій, зокрема, осідають шкідливі речовини, що містяться в тютюновому димі, - пише "Вокруг света".

Читайте: Вчені знайшли вітамін, який бореться з невиліковною хворобою

Під час дослідження було встановлено, що кількість шкідливих речовин у шерсті кішок знижується, якщо власник скорочує кількість викурених сигарет на день до 10 і менше. Однак, щоб не шкодити здоров'ю вихованця, господареві доведеться відмовитися від сигарет або розлучитися з кішкою, - зробили висновок вчені.

Відео дня

Що ж стосується собак курців, то вони частіше страждають від надмірної ваги. Також у молодих кастрованих собак власників, які палять, був виявлений ген, що запускає зміни в клітинах. Це, у свою чергу, призводить до розвитку раку у вихованців.

Читайте: Вчені розповіли, як із дитини виростити генія

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені підтвердили небезпеку від диму електронних сигарет.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки