Весняна алергія: лікар назвала небезпечні симптоми

11,2 т.
Весняна алергія: лікар назвала небезпечні симптоми

З приходом весни і тепла, людям необхідно бути готовим і до таких сюрпризів, як алергії.

Про те, чого варто остерігатися " Здоров'я. Обозреватель "дізнавався у завідувача відділенням алергології Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2, головного позаштатного дитячого алерголога Києва Макуха Миколи Трохимовича.

"Найперша весняна алергія - це білкова. Вже зараз починається алергія на дерева. Головним чином це на бук, вільху, ліщину, і пилок квітучих рослин. Потім починають цвісти газонні трави, а далі й бур'яни (амброзія, полин, лобода). Саме цвітіння цих дерев, в першу чергу, є причиною різних проявів алергії ", - говорить алерголог.

Відео дня

Читайте: Названий найпопулярніший напій, який може викликати рак мозку

Звичайно, як каже лікар, ягоди теж дуже часто викликають алергію. "В основному червоні: полуниця, суниця, малина", - пояснює він.

Алерголог також звернув увагу, що варто остерігатися і укусів бджіл, ос, шершнів, оскільки вони можуть викликати важкі алергічні реакції. Аж до анафілактичного шоку.

Симптомами алергії, як розповіли "Обозревателю", можуть бути різні висипання, свербіж, набряки (в першу чергу на обличчі), запаморочення, втрата свідомості, кашель, нежить, чхання, свербіж у носі і в очах.

Раніше "Обозреватель" писав, як не стати жертвою псевдолікарів і поганих ліків .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки