Лікарі попередили про небезпечні хвороби на київських пляжах

8,9 т.
Лікарі попередили про небезпечні хвороби на київських пляжах

Пляжі Києва в період літнього сезону особливо небезпечні для відпочиваючих. Ті, хто купається, схильні до ризику захворювання різними інфекціями.

Про це "Обозревателю" розповіла доцент кафедри Національного медичного університету імені Богомольця Івета Шестакова.

За словами лікаря, небезпечних захворювань існує декілька, і всі вони чудово розмножуються у воді, а деякі навіть на пляжній зоні.

"Це різні кишкові інфекції, зокрема, шигельоз. Люди більше знають це захворювання під назвою дизентерія. Ентеровірусні захворювання теж не виняток, вони можуть виражатися не тільки кишковими розладами, а й ураженнями нервової системи. Наприклад, менінгіт. Ось це ті захворювання, які можуть передаватися людині через воду, брудні руки на пляжі. Із глистових інвазій можна назвати: токсокароз - це захворювання, яке передається людині від кішок і собак, глистова інвазія, яка теж може дати неприємні хворобливі прояви", - розповіла Шестакова.

Відео дня

Читайте: Лікарі розповіли про цілющої дії бігу

За її словами, купатися в озерах столиці особливо небезпечно - стояча вода набагато швидше набирає шкідливі інфекції. Краще обирати пляжі біля річки, але не занадто людні. Адже чим більше людей - тим більше розповсюджень інфекцій, - наголосила лікар.

Яскравий приклад тому - заповнені пляжі Гідропарку. При наявності пошкоджень каналізаційної системи, вони можуть потрапити у воду, і враховуючи, що пляжі можуть відвідувати тварини, які теж можуть виділяти в зовнішнє середовище різних збудників (це стосується і деяких глистових інвазій). При недотриманні правил особистої гігієни людина ризикує заразитися цими збудниками відвідуючи пляж. Однак лікар заспокоїла: якщо своєчасно звернутися за медичною допомогою, всі захворювання, які "водяться" на пляжах Києва, можна вилікувати без наслідків.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що лікар розповіла, як засмагати, щоб сонце зціляло, а не вбивало.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки