Медики назвали небезпечний овоч для здоров'я вагітних
Американські медики визначили, що під час вагітності шкідливо їсти багато картоплі. Оскільки її надмірне вживання несе ризик розвитку гестаційного діабету.
Даний вид діабету розвивається під час вагітності приблизно у 2-3% жінок і може негативно вплинути на розвиток дитини. Найчастіше симптоми гестаційного діабету зникають після пологів, пише Медпортал.
Вчені вивчили характер харчування майбутніх матерів під час вагітності, окремо звернувши увагу на те, як часто жінки вживали картоплю - йшлося про картопляне пюре, смажену, печену або варену картоплю. Крім цього вони враховували такі чинники як рівень фізичної активності, вік, ожиріння.
Читайте: Вчені розповіли, як жінкам просто продовжити молодість
Виявилося, що у тих жінок, які з'їдали на тиждень більше п'яти порцій картоплі (одна порція відповідала 100 г), гестаційний діабет розвивався на 50% частіше, ніж у тих, хто їв менше картоплі.
Як повідомляв "Обозреватель", медики навчилися заздалегідь бачити ускладнення вагітності.