Учені розповіли, чому жінкам корисно нервувати і хвилюватися

9,1 т.
Учені розповіли, чому жінкам корисно нервувати і хвилюватися

Американські вчені заявили, що негативні переживання корисні для жінок, адже страждання допомагають зробити психіку представниць слабкої статі стійкішою до душевних потрясінь.

Дослідження провела команда експертів з Університету штату Орегон. Психологи поставили мету визначити, який взаємозв'язок між реакціями дівчат - студенток на прикрощі та їхнім попередніми досвідом переживань в аналогічних умовах, - пише Medik Forum.

Спостереження показали, що важкі емоції бувають корисними жінкам тим, що загартовують їх психологічно, допомагаючи в майбутньому легше справлятися з проблемами, здатними викликати душевні травми.

Відео дня

Читайте: Названий чай, в якому депресія швидко "потоне"

Однак важливо, щоб жінка не страждала надмірно. Один із провідних фахівців цього проекту, доктор Дженніфер Фрейд, окремо зазначила, що найчастіше переживання поглиблюються, оскільки жертви неприємностей не отримують очікуваної поради від близьких, до яких вони звертаються за підтримкою, - після чого можуть надати перевагу не розповідати про проблеми, а замкнутися в собі.

За словами експерта, більшість жінок звертаються за допомогою до друзів і родичів, однак ті дуже рідко мають відповідну освіту і навряд чи можуть надати кваліфіковану допомогу. Подібна відсутність кваліфікації здатна привести замість допомоги у вирішенні неприємностей до абсолютно протилежного ефекту.

Читайте: Жінка, яка перемогла рак і розсіяний склероз: невиліковних хвороб не існує

Як повідомляв "Обозреватель", раніше експерти назвали 8 кроків до щасливого, здорового і безхмарного життя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки