Вчені дізналися, жіночі губи якого розміру найбільше подобаються чоловікам

14,1 т.
губи

Американські біологи з'ясували, що чоловікам більше подобаються жінки з великими губами природних пропорцій. 

За їхніми підрахунками, ідеальні губи повинні займати 4,5% від площі обличчя, передає РИА Новости.

"Ми вважаємо, що жінкам, які збільшують собі губи шляхом пластичних операцій, слід дотримуватися природних пропорцій у співвідношенні їхніх розмірів. Іншими словами, гігантські верхні губи, якими хизуються деякі знаменитості, не збільшують, а зменшують їхню привабливість", - розповідає Брайан Вон із університету Каліфорнії в Ірвіні (США) у статті, опублікованій в журналі JAMA Facial Plastic Surgery.

Читайте:

Губна помада провокує смертельну хворобу - медики

Вон і його колеги замислилися над тим, наскільки привабливіше стають жінки після таких операцій. Для відповіді на це питання вчені набрали групу з кількох десятків добровольців-чоловіків і показали їм кілька фотографій однієї і тієї ж жінки, чиї губи були відретушовані.

Порівнюючи оцінки, які "експерти" виставляли біля цих фотографій, автори статті виявили, що чоловіків сильніше привертають великі губи природних пропорцій, збільшені приблизно на 53%. Нижня половина таких ідеальних губ повинна бути приблизно в два рази більше, ніж верхня, і займати близько 10% площі нижньої третини обличчя.

Читайте:

Вчені встановили вік, коли жінки вважаються найпривабливішими

Як зазначають вчені, такі губи не є нездійсненною фантазією чоловіків - їх можна зустріти як серед "природних" варіацій, так і отримати після пластичної операції. Найближчим часом Вон і його колеги вивчать питання, які губи привертають жінок.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені вирахували найпривабливіші жіночі параметри.