Учені знайшли спосіб, як побороти старече слабоумство

18,6 т.
Учені знайшли спосіб, як побороти старече слабоумство

Вчені заявили, що знайшли спосіб боротьби з хворобою Альцгеймера. Дослідники відкрили, що молекули кислоти під назвою EPPS здатні "вимивати" з головного мозку хворих ілоїдні бляшки - одна із фізичних ознак цього захворювання.

Дослідникам вдалося довести, що додавання в питну воду молекул кислоти під назвою EPPS (4- (2-hydroxyethyl) -1-piperazinepropanesulphonic acid) сприяло розчиненню бляшок, у результаті чого у піддослідних мишей поліпшувалася пам'ять і здатність до навчання, - пише "Газета".

Тепер ученим належить з'ясувати, чи буде такий спосіб "вимивання" бляшок працювати у випадку з людиною.

Читайте: Вчені пояснили відмову "чоловічої сили" ходити наліво

Відео дня

При розвитку хвороби Альцгеймера в головному мозку формуються скупчення речовини під назвою бета-амілоїд - так звані амілоїдні бляшки. Наразі учені працюють над пошуком засобів, які змогли б розчиняти бляшки, але після того, як вони вже утворилися, зробити це дуже складно.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що в США медики випадково зупинили процес старіння.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки