Медики знайшли незвичайний спосіб лікування хвороби шлунка

16,4 т.
Медики знайшли незвичайний спосіб лікування хвороби шлунка

Американські вчені знайшли в шлунково-кишковому тракті людини і миші особливі молекули (microRNAs), що впливають на роботу корисних бактерій, які захищають організм від колітів. В організмі людини і мишей microRNAs виробляються клітинами кишечника і беруть участь у формуванні складу корисних бактерій.

Під час експерименту було виявлено, що миші з дефіцитом зазначених молекул виявилися більше схильними до коліту. У результаті трансплантації ділянки кишечника здорових мишей баланс був відновлений, а загальний стан тварин помітно покращився, - передає "Газета".

Дослідники мають намір продовжити вивчення молекулярних механізмів з метою їхнього медичного застосування. На думку вчених, підселення молекул як профілактика сприятиме зміцненню імунітету і допоможе в боротьбі зі шлунковими захворюваннями і пухлинами.

Відео дня

Читайте: Медики назвали небезпечний овоч для здоров'я вагітних

Коліт - запальне захворювання слизової оболонки товстої кишки. Частіше хворіють чоловіки 40-60 років і жінки 20-60 років. Вважають, що прояви хронічного коліту мають місце у кожного другого хворого з проблемами органів травлення.

Як повідомляв "Обозреватель", японські вчені навчилися визначати рак по повітрю.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки