Диво трансплантації: вперше дитині пересадили обидві руки, і вона вже пише й одягається

14,1 т.
Диво трансплантації: вперше дитині пересадили обидві руки, і вона вже пише й одягається

Американські медики провели неймовірну операцію, під час якої вони пересадили обидві руки хлопчикові на ім'я Сіон Харві. 

Як повідомляє The Independent, через 18 місяців після операції малюк вже може самостійно писати, їсти й одягатися. 

У два роки, Харві втратив руки і ноги через сепсис, який призвів до множинної недостатності. Свої донорські руки він отримав у віці восьми років. Однак лікарі змогли оголосити операцію успішною тільки зараз, після багатьох місяців ускладнень і реабілітації. 

Хлопчик продовжує удосконалювати свої навички, завдяки щоденним сеансам терапії. Він також змушений приймати імуностимулюючі препарати, вживання яких, несе в собі певні ризики, серед яких: онкологічні захворювання, діабет та інші інфекції. 

Відео дня

Його організм вісім разів відмовлявся від нових рук, але все це вдалося запобігти за допомогою імунодепресантів. Лікарі кажуть, що незважаючи на очевидні вигоди від цієї операції, хлопчик і його сім'я пройшли через неймовірну кількість труднощів. 

Через деякий час після операції, маленький пацієнт зміг почати реабілітаційну терапію за допомогою відеоігор і простих вправ. Регулярне спостереження за головним мозком після трансплантації показало, що мозок хлопчика розробив нові шляхи для контролю пересаджених рук і їхнього відчуття. 

Через вісім місяців після операції, дитина змогла використовувати ножиці та кольорові олівці й могла махати бейсбольною битою двома руками через рік. 

Однак лікарі кажуть, що ризик повного відторгнення рук з наступною ампутацією, все ще зберігається. 

Як раніше повідомляв "Обозреватель", в Каліфорнії, США, медикам вдалося розділити дівчаток-сіамських близнюків: 2 літніх Еріку та Єву Сандовал. 

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки