Назад у середньовіччя: українці обурені ініціативою заборонити аборти

10,4 т.
аборт

Повідомлення про те, що у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №6239 про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно обмежень щодо проведення операцій штучного переривання вагітності (абортів), викликало чималий ажіотаж у соцмережі.

Багато інтернет-користувачів обурені ініціативою народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенко" Дмитра Голубова.

Саме він виступив автором документа, в якому пропонується заборонити аборти за бажанням жінок, а саме виключити норму, яка є в Цивільному кодексі України, про те, що штучне переривання вагітності до 12 тижнів може здійснюватися за бажанням жінки.

Читайте: Медики побоюються сплеску абортів через новий аналіз крові

Відео дня

У законопроекті зазначено, що робити штучне переривання вагітності будуть лише за медичними показаннями, або в разі, якщо зачаття відбулося в результаті зґвалтування. 

Не всі українці згодні з такою пропозицією. 

Так, своє обурення на сторінці в Facebook висловив політолог Кирило Сазонов. 

"Людина, яка вносить законопроект про заборону абортів... як би це м'якше сформулювати? Вона ніби особистим прикладом доводить, що аборти потрібні. Якось так... Але він однозначно погано скінчить. Тому що спробувати командувати жінками - це найшвидший спосіб політичного самогубства", - зазначив він.

З думкою Сазонова погодилися багато користувачів мережі.  

Також своєю думкою про законопроект поділилася і журналістка Анастасія Мельниченко. 

Вона вважає, що ця ініціатива - ще один крок до ще більшої залежності жінок від чоловіків. 

"Популізм заради популізму. Вони і не збираються його просувати", - додав у коментарях до посту Мельниченко Дмитро Загородній, маючи на увазі законопроект. 

Висловилася на цю тему і блогер Олена Добровольська.

"Хотіла дізнатися, хто саме стурбований темою абортів в Україні. Треба ж! Хакеру всіх часів і народів, реальному пацику Дімі Голубову не спиться, золота людина..." - поділилася вона.

Обговорення теми продовжилося в коментарях під постом Добровольської.

Також пропонуємо вам ще декілька думок користувачів мережі про заборону абортів в Україні за бажанням жінок. 

Як повідомляв "Обозреватель", в Україні хочуть заборонити аборти за бажанням жінок.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки