Лікарі розповіли чи можна пити алкоголь після спортзалу

17,2 т.
Лікарі розповіли чи можна пити алкоголь після спортзалу

У США вчені з університету Техасу провели дослідження на тему прийому алкоголю після занять в спортзалі.

Фахівці дізналися, як вживання спиртного безпосередньо після тренування впливає на організм, залежно від виду вправ, передає Нealth-ua .

Так келих пива або вина може здаватися гарною нагородою за зусилля на тренуванні в тренажерному залі, і багато любителів фітнесу пригощаються алкоголем, ледве встигнувши переодягнутися. Питання про те, чи не шкідливо це для здоров'я, є закономірним.

Читайте: Вчені розкрили головну причину, чому чоловіки вмирають раніше за жінок

Відео дня

Професор Джейкоб Вінгрен з техаського університету спеціалізується на вивченні взаємозв'язку між вживанням спиртного і фізичними вправами. На його думку, один келих навряд чи зробить негативний вплив на організм після тренування. Однак три і більше порції алкоголю можуть надати на спортсмена і результат його тренувань несподіваний вплив.

Прийом алкоголю після кардионагрузки здатний змінити процес накопичення глікогену в організмі. Глікоген є основним "паливом" для тренувань підвищеної інтенсивності. В результаті під час наступного тренування спортсмен відчує втому набагато швидше.

Що стосується силових вправ, вживання спиртного після навантаження знижує синтез білка, необхідний для нарощування нової м'язової тканини. Це призводить до того, що алкоголь негативно позначається на результативності тренувань, спрямованих на зміцнення і нарощування м'язів.

Читайте: Вчені з'ясували, чим корисний сон на роботі

Таким чином, один келих пива або вина після фізичного навантаження навряд чи серйозно вплине на результат, проте більшу кількість алкоголю може звести нанівець всі ваші зусилля.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені з'ясували, що алкоголь робить з імунною системою .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки