Людину від ракових пухлин врятують "теплові гранати"

7,9 т.
Людину від ракових пухлин врятують 'теплові гранати'

Британські вчені з Манчестерського університету створили "теплові гранати", що доставляють протиракові ліки прямо в пухлини.

"У нашому випадку теплова "чека" встановлена ??на температурі 42 градусів, що всього на декілька градусів вище, ніж нормальна температура тіла. І хоча ми перевірили роботу наших "гранат" поки тільки в лабораторії, існує ціла низка способів "нагріти" ракові клітини в організмі пацієнтів, частина з яких уже використовується в медичній практиці", - розповів один із розробників методу Костас Костарелос, передає "Vademecum".

Відео дня

Основа "теплових гранат" - ліпосоми. Це мікроскопічні структури з клітинних мембран. Усередині у них ховаються молекули лікарського препарату. Отже, "гранати", нагріті до певної температури, розпадаються і викидають лікарську речовину прямо в клітини пухлин.

Читайте: Медики створили надшвидкі ліки від гепатиту

На сьогодні вже проведені експерименти з культурами клітин злоякісних новоутворень у лабораторії. Також стартували доклінічні випробування на тваринах. Вченим вдалося зменшити пухлини у тварин і збільшити їхню виживаність, коду в ліпосомах містилися антитіла, здатні розпізнавати клітини меланоми (одного з типів раку шкіри).

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики пояснили, як влаштований найзагадковіший організм.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки