Медики назвали найнебезпечнішу для здоров'я роботу

23,0 т.
Медики назвали найнебезпечнішу для здоров'я роботу

Медики з Центру громадського здоров'я Міллмен при Колумбійському університеті назвали найнебезпечнішу для здоров'я роботу.

Фахівці з'ясували, що найскладнішу і найбільш нервову роботу мають менеджери середньої ланки. На відміну від рядових співробітників і топ-менеджерів, вони частіше відчувають депресію і тривогу, - передає Вокруг света.

Висновки медиків грунтуються на результатах проведеного ними експерименту. Протягом року вони спостерігали за змінами та станом здоров'я 22 тисяч добровольців, кожен із яких був старше 18 років і працював повний день. Усіх учасників розділили на три групи. До першої увійшли підприємці і топ-менеджери, у другу - менеджери відділів, а в третю - рядові співробітники.

Відео дня

Читайте: Найсмішніші причини звільнень

Виявилося, що у 18% менеджерів і керівників середньої ланки помітні симптоми депресії. Серед рядових співробітників аналогічний показник склав 12%, а серед великих керівників і власників власного бізнесу ще менше - 11%. На думку вчених, такий розподіл обумовлено тим, що представники середньої ланки більше за інших відчувають відповідальність за свою роботу і часто стикаються з конфліктними ситуаціями.

Менеджерам доводиться грати роль сполучної ланки і доносити до підлеглих рішення, ухвалені вищим керівництвом. При цьому рядові співробітники часто висловлюють незгоду з подібними постановами, і менеджери зобов'язані згладжувати невдоволення, що виникає з обох сторін. Рано чи пізно, все це призводить до сильних стресів, що може спричинити нервові зриви.

Нагадаємо, раніше експерти повідомили, що звільнення травмує психіку на все життя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки