Медики з'ясували причини раптової зупинки серця

13,3 т.
Медики з'ясували причини раптової зупинки серця

Американські кардіологи визначили причини раптової зупинки серця. Вони говорять, що тривожні симптоми проявляються у хворих за кілька тижнів до раптової зупинки серця, проте пацієнти не повідомляють про них лікарям.

Такі висновки вони зробили, проаналізувавши дані про 839 хворих, у яких була зареєстрована раптова зупинка серця. За 4 тижні до цього 50% чоловіків і 53% жінок скаржилися на біль у грудях і ускладнене дихання, а у 93% пацієнтів ці симптоми були присутні за день до епізоду, передає Медпортал.

Лише 19% пацієнтів, які відчули ці симптоми, звернулися в службу порятунку. 32% з них вдалося врятувати, в той час як з тих, хто вважав за краще не звертатися за медичною допомогою, вижило лише 6%.

Відео дня

Читайте: Вчені розповіли, як відновити організм після стресу

Дослідники закликають пацієнтів та їхніх родичів не ігнорувати ці симптоми і вчасно звертатися за медичною допомогою.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики успішно пересадили хворому пацієнту "мертве" серце.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки